tisdag 7 maj 2013

en eftermiddag att minnas

Fick en super fin eftermiddag med mamma. Hon var jättepigg idag och det var underbart att se. Vi gjorde manikyr, satte på nytt ljust nagellack och i morgon ska jag piffa till henne lite och kanske sätta lite smink. Man mår alltid lite bättre om man känner sig fin. Vi pratade om livet, döden och om såna där saker som är viktiga att prata om men är svårt att närma sig. Vi pratade sådär som en mamma och dotter bara kan göra:)
Mamma är väldigt sällskapssjuk nu när hon är piggare och vill ogärna att man åker hem trots att man varit där i många timmar :) kusin Johnny och Maria kom också upp och det var uppskattat. I morgon ska jag själv på provtagning mellan 9-11 så lovade komma upp sen och det tyckte hon var bra så behövde hon inte vänta så länge.

Informationsmötet idag gav väl inte så mycket nytt. Läkaren hade pratat med mamma om var hon vill tillbringa sin sista tid och mamma hade sagt hemma. Därför ska hon åter på permission torsdag eller fredag och om det går bra så ska vi ha ett till vårdplaneringsmöte så att allt är fixat för hemresan. Mamma både vill och inte vill komma hem. Det är samtidigt skrämmande att lämna tryggheten samtidigt som hon inte vill vara på sjukhus mer. Åter igen slås jag av hur oerhört modig och stark hon är i allt detta och det talade jag om för henne idag. Kuratorn var också förbi och sa samma sak. Jag hoppas och tror att hon känner hur mycket vi älskar henne och att vi finns vid hennes sida.

/L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar