torsdag 17 oktober 2013

sticka och sånt

Jag håller på att sticka en mössa. Ja ni läste helt rätt. Idag har vi varit och köpt garn samt mönster och två super fina tyger som jag ska göra tavlor av. Personalen har haft stickkurs i kväll och nu går det runt i fontanellerna och kommer att drömma om aviga och räta maskor. Jag har lite problem med att komma ihåg om jag ska sticka en avig eller rät maska. Kan heller inte se det för tycker allt garn ser likadant ut. Det tog ungefär 10 sekunder efter det att "läraren" lämnat huset förrän jag hade virrat bort mig i maskornas land. Jag tyckte att hon skulle sova här på soffan så jag kunde komma och väcka henne då det blivit fel men se det ville hon inte :) Sen är det ju det där med att hålla lagom hårt, dra igenom tråden från rätt håll och massa andra detaljer man måste tänka på. Eftersom jag vill ha snabba resultat så stickar jag med stora stickor och fluffigt garn. Om det blir något som ens liknar en mössa återstår och se. Tror i alla fall att det är väldigt avkopplande och roligt då man lärt sig. Just nu är jag en aaaaning frustrerad och lärarinnan har åkt hem för i kväll. I morgon ska vi skaffa masonit skivor som jag ska göra tavlorna av. Här flödar kreativiteten.

Vill gratulera mina fina mostrar som fyller år idag. Grattis!

Tog motsträvigt en vilodag idag då min kropp tydligt sa ifrån efter sista veckans träningspass. Så det var en bra dag att lära sig sticka på. Bara inse att jag har blivit gammal. Idag lagade vi salt fläsk och löksås på mitt initiativ, husmanskost så det förslår = vuxenpoäng och sen åka till en tygaffär och shoppa nystan och tyg. Kanske dags att börja prenumerera på Hemmets journal.

2 kommentarer:

  1. Jag knäcker mig i rabatten vad roligt! Får man beställa en mössa? Kraaam/P

    SvaraRadera
  2. Ja säg till när du börjar ta emot beställningar, jag skulle behöva en vit halsduk =) Vilket bra initiativ, jag har också funderat på att försöka lära mig sticka men det blir aldrig av...Lycka till!

    SvaraRadera