lördag 28 januari 2012

uppdatering

Halleluja! Datorn återuppstod efter konstgjord andning men det blir till att köpa en ny bärbar till veckan. Magnus ska hjälpa mig med det då jag lika gärna kan komma hem med en alladinask och några sladdar.
Känns som om tekniken omkring mig säger upp bekantskapen och köpa  ny telefon OCH dator på bara några veckor känns inte som jag. Dessutom var det ju inte så längesen jag köpte platt-tvn. Man är väl modern...

Veckan har flygit fram. Varit ledig sen onsdag em. På Torsdagen åkte jag in på stan och irrade i affärer och köpte present till Pia som fyllde år. Har ju som bekant inget lokalsinne så hittade ju förståss inte dit. Hamnade i söndra sunderbyn så det var bara att vända. Hade turen att Magnus ringde just då så han lotsade mig till adressen jag skulle till och han fick vara min personliga GPS i telefonen. Mkt bra! :) Dessutom är ju varenda skylt översnöad... grrr
Blev bjuden på gofika hos Pia och pussade lite på hennes högst bedååååårande hundar! Dom är så söta så hälften vore mer än nog. Frågade om jag inte kunde få en men nää... snålis!

Åkte direkt från Pia till Coop och mötte upp Pernilla och handlade till en trerättersmiddag. Bild nedan. Förrätten föll mig inte i smaken men resten av middagen var delikat.

förätt: kalvfrikadeller Huvudrätt: pasta med köttsås. Efterrätt: egengjorda svenska chips. dryck: saft.
Denna måltid är att rekommendera då du har bråttom. Du kan även äta den i bilen. Tänk bara på att ha med dig en t-sked för maten behövs inte ens värmas. Dock är den en aning osalt men man ska ju tänka på att inte äta för mkt salt!

Pernilla har inskaffat en ny proffsig kamera med stativ. Jag fick agera modell. Jungfru som hon är så blev ljuset aldrig bra och det petades lite här och där. Tror hon fick nån bra bild men det var nog mer objektets fel än fotografens att många bilder åkte i sopkorgen utan att passera gå.
Det var längesen vi hade träffats så vi hade mkt att prata igen. Hästar, tjejsnack, mode, tips, relationer, karar och ja ni vet allt det där som tjejer pratar om. Åkte hem runt 22:30 då P skulle upp och jobba.

Fredag blev det Sundebyn för att spruta knät (igen) han som skulle göra det hade sprutat mig förut så det kändes bra. Han gick ut från rummet och kommer sen in med en annan herre som börjar trycka runt knäleden hårt som fan och det visade sig att han skulle spruta.... ingen presenterade honom så tillslut frågade jag vem har var och fick till svar att han var en läkare som var ute och lärde sig och jobbade på vårdcentralen annars. Det är ju bra om ni berättar det sa jag: det hade ju lika gärna kunnat vara vakmästaren ni tagit upp. Han såg inte så road ut "elevläkaren" men det struntar jag i. Det är mitt knä!

Under dessa 18 år (som jag haft min sjukdom) har dom alltid gått in i leden från utsidan då dom ska tappa knät. Denna snubbe började förbereda och tvätta på insidan. Då fick han snabbt veta att så gör vi inte alls! Så han fick börja om och tvätta utsidan i stället. Man kan visst gå in från insidan men för mig känns det avigt och tycker det ska göra mer ont. Man får allt bevaka sina rättigheter.
Skulle avlasta hemma men blev rätt mkt plocka och dona samt var tvungen att handla också. Det är lite olika det där med hur dom säger att man ska avlasta efter en injektion. I sunderbyn ska du helst gå på kryckor medans reumatikersjukhuset i Spenshult säger att man kan gå precis som vanligt men inte långpromenader och höga hopp typ. Ska träffa min läkare på tisdag som är mkt bra på injektioner så hon får väl göra om det ifall det inte blir bra.

Lördag idag och idag blir det utgång och se lite folk. Man behöver visst göra det säger dom som vet och inte bara sitta hemma även om det är rätt bekvämt :)
Ha en bra lördag!/L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar