tisdag 6 mars 2012

ut med det gamla och in med den nya

Nu har mina läkare beslutat sig för att ta fram det tunga artilleriet. Varit på reuma idag och remicade åkte ut och en ny medicin Orencia åkte in. Orencia får man också i droppform och till en början i rätt täta intervaller. Medicinen är ganska ny så jag blir återigen lite försökskanin men det är bara att inse att remicade inte hjälper mig längre. Tar även metoject i sprutform varje veckan och har hittils haft den lägsta dosen. Nu dubblerades den för att jag förhoppningsvis ska bli i bättre skick. Orencia och methoject ska kombineras. Tycker dock inte alls om methoject då det är en form av cellgift och mår inget vidare av den samt tappar hår. Båda dessa mediciner är ganska starka och har dessvärre en hel del biverkningar såsom infektioner och nedsatt immunförsvar.

Min fina läkare på reuma skulle även prata med ortopeden och skynda på dom med operationen samt att jag behöver få komma dit och prata då jag har typ 350 frågor att ställa om dessa operationer. Hon såg på datorn att den första operationen är beräknad till mitten av april!? Hon skulle även förklara lite om hur min situation ser ut så att dom är förberedda på det då det blir dags för operationerna. Har såklart fått ett sår nu på benet som ska opereras som blivit infekterat så nu är jag insatt på pencellin men det läker förhoppningsvis inom nån vecka..

Fick ett tips Emma att man kunde köpa kryckor i roliga färger. Ska absolut köpa ett par väääldigt lila i stället för landstingets fula grå. Eftersom jag och kryckorna kommer att ha en hel del med varandra att göra inom en snar framtid så är det ju mkt roligare om dom åtminstone är i en fin färg så att det liksom uppstår "kemi" mellan oss.

Jag har fått en ny snygg spis!
/L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar