torsdag 15 december 2011

Torsdag

Idag har jag köpt världens sötaste julskinka. Liten, färdiggriljerad och oerhört charmerande. Ska provsmaka den nu i kväll.

Har idag även träffat en mkt bra sjukgymnast som förklarade ett och annat. Det kan bli inflammationer mellan diskarna i ryggen och då sväller det området upp, det blir mindre plats och trycker då mot nerver/ ischias nerven som visst är en lång rackare. Kan inte förklara exakt då jag inte kan ryggens anatomi men ungefär så. Eftersom jag har en sjukdom som ger inflammationer även i ryggen så har det påverkat samt mina ryggövningar som blev för mkt/för många av? då ryggen är så otränad och då jag befinner mig i ett skov. Har dessa dagar även känt en otrolig svaghet i vänster ben och har inte kunnat sträcka ut det samt röra på tårna. Då jag har stått rakt upp har jag vilat på det benet och haft all tyngd på höger ben. Idag då vi var och handlade med jobbet fick jag vila flera gånger och blev fort trött i benet.

Tydligen är denna svaghet något som kommer i samband med ischias. Man blir helt enkelt väldigt svag i det partiet som varit drabbat en tid efter då nerven varit så utsatt under lång tid. Hon gjorde några tester där jag b.l.a skulle hålla emot med tårna och det var helt omöjligt. Lika omöjligt var det att stå på tå och även reflexerna var rejält nedsatta. Hon trodde dock att problemen var på tillbakagång och ska nu börja träna upp benet igen samt stärka övriga muskler i kroppen. Fått övningar att göra hemma och på måndag ska jag dit och gå på band i nån specialsele som är i taket som lyfter bort kroppsvikt så att jag mest tränar rörligheten och inte belastar så mkt i början.

Åkte förbi och solade på vägen hem. Det var längesen och mkt skönt med värme! Nu skriver jag inte längre för ser bara massor av julskinkor.
/L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar