måndag 27 januari 2014

kinesiologi

Man kan nästan säga att jag varit på terapi hos en katt idag. Har varit på kinesiologi hos duktiga Britta Abbing och hon hade en otroligt fin, lurvig raskatt som under hela behandlingen låg på mina ben och mage och det var så varmt och skönt. Kissen brukar visst vara med på behandlingar om man nu inte är allergisk och brukar ligga och sova på kunderna :) Man borde kombinera fler behandlingar/terapi med djur då dom är så läkande. Väldigt nöjd med behandlingen i övrigt som tog 2,5 h. Britta tog sig verkligen tid och gav mig många läxor tills nästa gång som är om ca 3 veckor. Har ju redan själv påbörjat detta med tankens förmåga och försöka vända negativa tankar till positiva så jag var lite på rätt väg redan. Har även skärpt mig mycket då det gäller kosten och hjälper nu kroppen mer till läkning än betraktar den som en soptunna man bara kan stoppa i mest mediciner och skräpmat. 

Tanken styr din kropp - lär dig styra tanken


KINESIOLOGI, som betyder rörelselära, är en modern behandlingsmetod där västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära kombineras med gamla akupunkturlagar och österländsk kunskap.
Kinesiologen kommunicerar med kroppens nervsystem, spårar obalanser samt fysisk och psykisk stress genom att testa spänningen i muskeln.
Kroppen balanseras och självläknings förmågan stimuleras. En behandling ger Dig ökade krafter— kroppsligt, själsligt och andligt.


Behandling kan vara:

  • Strukturell - fysisk
  • Emotionell - mental
  • Näringsbaserad 
  Att träna mentalt är "färskvara" på samma sätt som fysisk träning.

Varje tanke du tänker sände en ”kemikalie” någonstans i kroppen. Ilska vill sätta sig i levern, oro och stress i njurarna och sorg i lungor och hjärta. Det är viktigt att hitta ett sätt att aktivt göra sig av med sin inre stress. Det som påverkar oss mest när det gäller vår hälsa är:

  • Vad vi tänker
  • Hur vi andas
  • Vattnet vi dricker
  • Maten vi äter 
  • Motion  

Vatten på trejde plats... får nog jobba på den biten :)

Med Kinesiologi kan man testa om man är överkänslig mot något födoämne eller har behov av vitaminer, mineraler eller örter. Nyttiga fetter är viktiga för vår hälsa, för bland annat ämnesomsättning, blodtryck, immunförsvar och leder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar