fredag 10 december 2010

Bläbulla

Nu vet jag varför jag aldrig bakat lussekatter förut. Gjorde det igår på jobbet och aldrig mer! Började rätt bra och degen jäste i sin bunke. Därefter skulle jag och en kund börja göra själva bullarna och började därför kavla ut degen (fel fel fel fel) som tur var kom en annan kund just in i köket och han är duktig på att baka. Han höll på att skratta på sig då han såg våran platta utkavlade deg. "snälla ni! degen ska inte kavlas ut"... nähä??
 Därefter började vi med det extremt tråkiga och tidsödande jobbet att få till själva "S en" (svansarna) Den bakkunniga kunden sa att vi skulle göra väldigt små lussekatter då dom visst skulle jäsa mer sen...vet ni hur många väldigt små lussekatter det blir av en enorm gul deg? Trodde jag skulle få hålla på hela natten.
Dessa små lussekatter blev inte alls större så luciafikat på måndag kommer bestå av bebislussekatter. Tackar min lyckliga stjärna över att jag fick hjälp med kattskrällena av kunden. Tror ni dom blev goda?? nää...dom var totalt osöta och jag hade inte glömt sockret! Så mkt jobb för små lussekatter som inte smakar nåt. Tycker överlag att vanliga lussekatter är rätt tråkiga. Jag föredrar lussekatter som man gör som bullar med smör och mandelmassa! mums! Eller i långpanna.
Det var dock lite underhållande då jag och kunden sjöng egen komponerade antijulsånger medans :) Han gillar inte heller julen direkt.

Nu helg. In i duschen och sen åka och hämta pizzor och socialisera och se idol. Tror och hoppas på Jay!
Trevlig helg!
Föredrar denna lussekatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar