fredag 14 oktober 2011

inför tack!

Saker varje arbetsplats bör ha!

* Ett bollhav. Där kan man gå in och dyka ner bland bollarna och försvinna ett tag. Den som inte syns finns inte och om man inte finns kan man inte utföra något jobb, svara på frågor eller vara den perfekta förstående kollegan.

* Ett kuddrum. Där kan man gå in och avreagera sig då jobbet står en upp till halsen och kollegorna får en att känna sig mer eller mindre mordbenägen. Här kan man kasta stora kuddar eller bygga ett torn där man kan sitta och hämta andan och  bara vara ett tag. Man kan även kasta kuddar på kollegorna om dom kommer och stör.

* En Dr Phil. Honom tar man fram då man behöver råd och hjälp och övrig tid sitter han snällt i garderoben och bara väntar på att få komma fram och dela med sig av sina kloka synpunkter på relationer och livets stora frågor.

* En häst. Då arbetsbördan blir för stor sadlar man pållen och rider ut i naturen och hämtar energi. Just denna punkt har många arbetsgivare vänt sig mot då dom anser att det kan vara svårt att ha en häst uppstallad på arbetsplatsen. Jag är av den åsikten att det ordnar sig bara man vill. Allergiska personer hänvisas till någon annan arbetsplats.

* En kaffe och chokladmaskin som inte kräver mynt utan snällt serverar dig det du vill ha utan frågor.

* En massör, en kock och en hittapå gubbe. Hittapå gubbens uppgift är att komma med roliga förslag på aktiviteter du kan göra på rasten eller då du inte ids jobba längre. Han betalar även för aktiviteterna för han förstår så väl att du behöver vigda dina vyer och utmana livet.

* Ett gym och en Spa avdelning där det alltid finns fräscha juicer och spännande frukter från andra kulturer. Här jobbar även små söta Kipaner som serverar dig kulinariska delikatesser från deras hemland.

* Ett väl inrett och mysigt rum med en stor dubbelsäng, platt-tv, mysiga kuddar och lampor med obegränsade mängder "mysmat", spännande böcker och avslappnande musik.

* En oerhört lättmanipulerad chef som varje år går på dina redogörelser över hur extremt duktig du är på ditt jobb och över hur mkt du får gjort och glatt höjer din lön med flera tusen. Han ger dig även många fina förmåner som en egen häst och betald stallplats där mat och dressyrkurser ingår eftersom det dessvärre inte fanns plats med någon häst på arbetsplatsen då den nya faxapparaten kom.

Tänk vilken välmående personal det varit på arbetsplatsen med ovanstående punkter införda!

Dagens middagstips.

2 kommentarer:

  1. Hahaha vilken ultimat arbetsplats! Många goda ideer där.. Det borde vara lag på det! Här i huset finns bara ett kusligt konstigt vilorum, men där kan man inte ligga för länge nä då kommer oroliga fack-tanter och frågar om man är akut sjuk!!

    SvaraRadera
  2. Ja visst var den ulitmat! Kan inte bli mer ultimat än så. Lägg dig i rummet och svara att du är aktu sjuk om någon tant stör dig. Du vet bara inte vad du drabbats av ännu men du har illamående i magen och så svartnar det för ögonen då du blundar och när du ska gå hänger inte benen med- kom nu vi måste gå!

    SvaraRadera