tisdag 11 oktober 2011

inget skuttande ännu

Hade nästan förväntat mig att jag kunde hoppa ur sängen i morse och springa till köket och morgonkaffet men atar att jag får lugna sig lite. Fick ju äntligen mitt dropp igår och även spruta (igen) var bara en vecka sen sist då jag åkte upp på akuten...Nåt är def inte som det ska i knät och därför sväller det hela tiden. Läkaren som skulle spruta hade en jourläkare med sig som är lika gammal som mig (kände igen honom) Visst kan man vara jädrans smart och kunna sina matteböcker utantill och rabbla historiens alla kungar men se bemötande av patienter kan man inte läsa sig till och han borde def öva på den biten. Han sa inte ens Hej! då dom kom och den andra läkaren frågade om han ville spruta knät men det ville han inte och sen sa han inte halv 7 under hela tiden. Stod bara och glodde. Andra läkare som går brevid och gör sina månader på olika mottagningar brukar alltid fråga massa och gärna öva på att spruta osv men inte han. Rötägg finns det många. Slog mitt gamla rekord på 90 ml med 10 ml igår så knät var hyyyfsat stort på vätska.

Var tvungen att inta akutcortison samt Tavegyl i förebyggande syfte för svåra allergiska reaktioner av droppet och sen rabblade sköterskan upp en hel massa saker jag skulle larma om ifall jag kände. Typ stick i halsen och tungt att andas osv. Bara det att man nästan inbillar sig att man får en del reaktioner då men klarade behandlingen utan några komplikationer. Dessa första tre droppbeh måste jag äta förebyggande mediciner före.

Känner mig lite trött idag och tror det kan bero på droppet igår. Skulle verkligen vilja åka och rida men vet inte om jag orkar och om mitt knä håller för det. Det samlade ju på sig massa vätska efter torsdagens ridning och orkar inte åka in och spruta igen men skillnaden nu är att jag har remicade i kroppen som KAN motverka ev akutinflammation. Får inte ut nåt av ridningen heller om jag känner mig fysiskt påverkad så får se i em.

Saknar en viss person på facebook! Det är inte roligt längre.... come back! please! Hur ska vi nu göra med frågor då typ ingen av oss rider? vi måste komma på nåt nytt att fråga. Typ har du några husdjur eller vilket fack är du med i? men sen kom jag på att man ju inte byter fack och får nya husdjur varje vecka. Tur det. För dom som inte är med så frågade jag och Pernilla alltid varandra om ridningen varje vecka och ju dummare frågor desto bättre som heeelt spårade ur mellan varven :)

Ha en bra dag!

1 kommentar:

  1. Bästaste du... tänk, nu sedan jag gått ur FB har vi pratat massvis mer i telefon + träffats IRL!!! Föredrar att se dig live=) Men kommer nog tillbaka en vacker dag. Frågorna får vi sonika ställa här på bloggen. Måste bara hitta en ridskola först=) kram p

    SvaraRadera