onsdag 5 maj 2010

Bilprovningen

Bilprovningen är ett stort, rätt skitigt, bullrigt och illaluktande ställe där dom ofta ger bilarnas ägare hicka och sågar bilen genom att ge den underkänt. Vet att bilar även kan bli godkända men har inte så mkt erfarenhet av det. Vet inte om man kan få underkänt+ och är den då nästan godkänd? eller underkänt-och då antar jag att det är riktigt illa och ägaren har nog svår hicka och någon bilverkstad gnuggar sina händer och ser dollartecken i den desperata bilägarens ögon.
På bilprovningen jobbar det blandade killar/karar/gubbar i blandade åldrar och med blandade bakgrunder. Vissa av dom leker faktiskt ganska tuff. Tror jag skulle bli smått galen av att jobba i den miljön och stå i avgaser och buller hela dagarna och undersöka bilar med blandade diagnoser och träffa bilars ägare också med blandade diagnoser. Kan inte vara lätt.
Medans bilen är på genomgång,  sitter man där i det lilla rummet med hjärtat i halsgropen och väntar på den kommande domen. Min besiktare ansåg att min bil var i dålig konditon och jag var en av dom som fick hicka den dagen. Bara till att laga felen, åka dit ett varv till med hjärtat i halsgropen och hur nyttigt kan det vara?

Idag har dock min bil fått godkänt + för killen lät då väldigt positiv och alla fel var lagade :) Det roliga är att jag ringde Pernilla på vägen till bilprovningen men fick inget svar. Hon ringer upp mig nån timme senare och var är hon?? jo.... på bilprovningen! Ingen av oss visste om att den andra skulle dit idag. Kanske kan bli nåt nytt " häng" ställe. Typ- vad ska du göra i helgen? tja.. tänkte åka till bilprovningen och se om där är nåt ös eller kanske bara åka dit och ta en kaffe? Nytt fik kanske? Man får då i allafall gratis kaffe där och det är ju alltid nåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar