lördag 1 maj 2010

Tävling

Vet inte hur många tävlingar jag känt mig besviken och hur många gånger jag sagt att det varit den sista på Thåttis men nu känner jag verkligen att jag inte vill längre. Tycker sååå mkt om själva hästen och tycker han kan vara helt underbar att rida men måste inse att jag inte har det som krävs för att lyckas på banan med honom.
Förra tävlingen kändes bra, han hade hyfsad bjudning och han kändes loss men ibland bakom hand, därför försökte jag idag tänka på det, lyfta honom lite och tycker att formen blev bättre men då hade jag i stället total soppatorsk. Tror det berodde på att han dels var trött då jag red som tvåa och dels för att jag i min ridning gör något som får honom att spänna sig och då inte svara framåt.
Men det jag inte får ihop är att han kan kännas helt underbar, loss och ha framåtbjudning på framridningen men blir som en helt annan häst på banan. Om han inte trivs med mitt ridsätt så borde jag väl ha liknande problem på framridningen? Men han protesterar aldrig, slår mot spöt eller skänkel eller är spänd då jag rider lektion på honom eller på framridning. Blir inte riktigt klok på detta. Men mina ständigt återkommande låga poäng måste ju tyda på att jag inte kan rida honom helt enkelt. Eftersom andra blir placerade med honom så tyder ju det på pilotfel och då passar han bättre till någon annan. Tråkigt men inte mkt göra åt.
Inte blev det bättre av att jag dessutom höll på att få ett astma anfall mitt i programmet och typ kvävas av slem. Orkar inte rent fysiskt.


sööööt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar