måndag 21 juni 2010

Blandade småhoppande aktier

Hade en plan på att placera lite pengar någonstans där dom kan växa lite utan att man förlorar... lekte tuff och gogglade på fonder och aktier för att läsa lite. Såg även ett klipp från tv4 nyhetsmorgon där två damer gav råd om hur man skulle placera sina pengar. Det är bara det att jag inte förstår ett skvatt av aktier/fonder/blandade fonder/mixade tvärräntor//blandade småhoppande aktiebolag/ränteportföljer/mixade och maxade aktier/sparande/högrisker och lågrisker och placerande hit och dit och ner i diket.

Vet inte ens skillnaden mellan aktier och fonder. Dessutom är det så extremt tråkigt att läsa om så att man håller på att falla i djup trans och kan starkt rekommendera personer som lider av sömnlöshet att läsa om detta för det kommer att göra att du somnar bums. Det enda jag vill ha är en fond? att placera pengar i där man inte kan förlora dom men där dom kan växa bättre än på ex ett vanligt sparkonto. Ska det vara så svårt?? Bara ett enkelt namn typ- placera i japanfonden! för det är säkert och tryggt och du kan inte förlora bara vinna. Tror nog att jag måste gå in på banken och prata med dom för dom bör väl kunna nåt om ovanstående för det har dom väl t.o.m betalt för?

 Kom på nåt väldigt onödigt- dricka två vinare och sen gå in och köpa aktier och fonder utan att ha nåt som helst begrepp om vad man pysslar med. Vakna dagen efter och inse att man placerat alla pengarna i en högriskfond och förlorat stort. Vilken ångest! Eller kanske inte ens komma ihåg att man suttit vid datorn och köpt aktier och märka det nån vecka efter då man inser att det inte finns en krona på kontot. HJÄLP :) Alkohol och bilkörning hör inte ihop. Ej heller fond/aktier placeringar och alkohol. Kanske borde finnas alkolås på banksidan?
Nu måste jag ta en redbull för blev så trött av alla fonder. Får middagsgäster senare och en låång promenad står på agendan.
Hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar