tisdag 15 juni 2010

Hur gör djur?


Visste ni att kycklingen vi äter inte alltid är en kyckling utan en tupp eller höna? För "kycklingen" i frysboxen är ju inte sådär liten som den där gula fjäderbeklädda saken som är en kyckling. Dessutom är inte alltid en tupp inblandad i äggen. Det är bara då det blir kycklingar av äggen som en tupp haft med ett finger i spelet. I övrigt ska tuppen hålla ordning i hönsgården och väcka husfolket kl 07. Hur ser man då skillnad på en höna och en tupp då dom är gula och kallas kycklingar? Äter vi då en tupp eller höna?? Nää detta var rätt invecklat och det krävs nog en goggel på detta trots lillebrors pedagogiska förklaringar.
Det var för övrigt under en lunch idag på symfoni desssa frågor dök upp... vet inte om det var den otroligt näringsrika maten vi åt? Dock vet nu alla matgäster där vad tuppens uppgift är då jag inte var så tystlåten i telefonen då jag pratade med bror.

Hittade även superfynd- se bild. Kjolarna har kostat sammanlagt 1700 kr! och jag fick dom för 225 kr. Kom inte och säg att jag inte är en buisness women. Köpte även en topp ( ja ja jag veeeet) två läppglans samt glans till håret.

På hemvägen hamnade vi på en cirkus. Vi smög oss in och kikade på lamorna? vi ville egentligen se elefanterna men var rädda att åka fast för intrång på privat mark. Det kom gående en manlig cirkusdeltagare och då låtsades Pernilla plocka blommor... haha :)
Tog dock ett kort på laman? kamelen? Vad är skillnaden på dom?? Men var en aning nervös för han frustade och såg ond ut.

Nu är det fria aktiviteter till 17 15 då jag ska plocka upp P och åka och rida samt se hoppning.
Tjing!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar