onsdag 9 februari 2011

Meningsfullt

Jobbar, äter, sover, går på behandlingar, rider, klappar katten, andas och är. Börjar känna av att jag går heltid nu och just nu står jobbet mig upp i halsen. Är inte alls less på brukarna (dom är gulliga) men less på arbetsplatsen, viss personal (får man tycka det?) samt att jag inte känner att jag utvecklas som jag vill- känns inte riktigt meningsfullt. Just nu mår våra brukare väldigt bra och det betyder ju att vi personal gjort ett bra jobb. Nackdelen är att då dom blir mer självständiga så vill dom inte tillbringa lika mkt tid med oss personal på boendet. Det blir då för oss mindre att göra och det kan bli väldigt långsamt mellan varven.

Såg den hemliga millionären igår och det slog mig att det måste vara väldigt givande att jobba med utsatta personer ex hemlösa. Laga mat åt dom, ordna fram kläder, spela spel och kanske ge en liten kram. Tala om meningsfullt arbete. Tycker dock dom där rika kändisarna är väldigt snåla! 50 000? vad är det om man är milliardär? Eller tänk att få åka till ett fattigt land och hjälpa barn ex på ett sjukhus/sjukhem/barnhem eller rädda lejon/gorillor i Afrika.
Tror våren är på antågande... jag blir alltid så rastlös och vill göra förändringar då våren kommer. Är nöjd över att jag i allafall inte har flyttat på flera vårar nu :)
/L

2 kommentarer:

  1. Man kan aaana på din bloggdesign att du vill ha en förändring, och att du snöat in på lila=)

    SvaraRadera