måndag 16 maj 2011

så det kan bli.

Då jag vaknade i morse hade jag ingen aning om att dagen skulle sluta med en ritt på islandshäst.
Har aldrig förut ridit islandshäst och det var bland det roligaste jag har gjort. Att tölta var så behagligt så hade kunnat göra det hela natten, vill aldrig mer trava:) Det var otroligt härligt att rida ute i naturen bland grenar och stenar på slingriga stigar. Jag är ju en riktig manegeråtta och inte van att rida på ojämt och hårt underlag och det gjorde att jag blev lite nervös för att hästens ben skulle ta skada. Kom dock på att jag satt på en islänning som typ är gjorda för att gå på den typen av underlag.

Det var Pernilla som skulle ut till Gammelstan för att provrida ett äldre halvblod (sto) vars ägarinna ville ha hjälp på måndagar. Ägarinnan heter Gunnel och hon brukar dra sin häst till ridskolan på onsdagar och rida på lektion och kände igen henne därifrån. Vi åkte dit och jag skulle bara följa med som sällskap men Gunnel frågade om jag ville rida islänningen och så blev det i tennisskor, jeans och vinterjacka.

Vi red först ut i skogen en rätt lång vända och sen red vi mitt i civilisationen på en äng vid en lekpark.
Islänningen var riktigt rolig att rida och vi provade även dressyra lite. Man fick ha mkt ben på honom och jag fick flaschbacks av ponnytiden på Bergnäset. Tjuriga ponnyer :) Gunnel frågade om inte jag ville börja rida honom på måndagar då Pernilla ska rida halvblodet så det lutar nog åt att jag gör det dom måndagar jag kan och inte jobbar för det var så roligt och riktig terapi! Jättekul att även kunna göra det med P! Stallet var väldigt mysigt med bara två boxplatser. Litet och personligt med varm atmosfär.


Steg upp 06,30 och har typ tvättat allt jag bara hittade. Problemet är att tvätten nu ligger kvar på sängen och inte vikt in sig själv medans jag hängt i stallet i närmare 3 timmar. Måste därför göra ett ryck samt renbädda.
Lev och må!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar