fredag 6 maj 2011

At home!

Min blogg har verkligen ett passande namn just nu...Har inte bloggat på länge eftersom jag befunnit mig på ett ställe där jag hade enkelrum med en hård oskön säng med kuddar man fick ta hem, snålt med mat men obegränsat med sprit (handsprit) Utsikten var en korridor och ett kontor där det satt en kvinna som speglade sig ofta och drog och slet i håret. Det sprang även  personer in och ut i rummet alla tider på dygnet och ibland en gång i halvtimmen och skulle dom inte stickas så skulle dom pumpa upp armen eller kolla hur varm eller kall man var. Den flytande maten skulle bytas mot medicin och vice versa. Mina grannar var förvirrade tanter och skrikande bebisar och enkelrummet fick jag då jag helt enkelt inte stod ut att dela rum med en coladrickande tonårskille som knaprade hårda godisar så det lät i hela rummet och surrade konstant. Det var dock hans fickvän som var inlagd.

Åkte alltså upp på akuten i fredags och stängde inte ens av datorn för jag skulle liksom bara dit fram och tillbaka och kolla magen för säkerhetsskull. Det slutade med en vecka på sjukhus och med bukhinneinflammation och nu efteråt har jag förstått att jag var rätt sjuk...Länge stod det och vägde om jag skulle behöva operera och då vara tvungen att ha stomi i några månader eller om höga doser antibiotika i dropp skulle få det att vända.
Bukhinneinflammation fick jag för att det blivit ett hål i tarmen och saker och ting läkt ut i buken.
Första natten var jag så dålig så att jag hallucinerade. Mkt obehagligt! Visste inte vad som var verklighet och det var en helt sjuk känsla ( i dubbel bemärkelse:) det var ett väldigt spring på personalen och alla hade dom tusen frågor. Fick veta idag att jag hade närmare 400 i snabbsänka då jag kom in och det är högt.

Kunde inte äta på en vecka och ordet hunger har fått en helt ny innebörd. Provade äta flytande dag 4 men fick så ont igen så dom satte tillbaka droppet. Det är det absolut värsta jag varit med om dessa dygn av smärta och fruktansvärd hunger. Höll på att stjäla tanternas plättar dom fick till lunch då jag satt med en grå tunnflytande soppa och ulkade. Kalvsyltan slukade jag då jag fick äta dag 7 (idag) och jag tycker inte ens om kalvsylta.

Då jag fick veta att jag var tvungen att stanna så skulle jag gå ut och flytta bilen som stod utanför akutmottagningen. Dom hade just satt droppet så jag gick ut med droppflaskan i ena handen och bilnyckeln i den andra. Det hade "backat" lite i slangen så den var full av blod och då jag kommer ut står en kille och skriver böter på min bil. Jag pratar på om att det blev akut och att det tagit tid osv osv men han slängde bara en blick på mig och doppet och sa: Jag tar bort denna bot! :)

Tack och lov slapp jag operation och det är jag sååå glad för! Ska äta två olika sorters pencellin i 10 dagar och sen måste jag genomlida en större tarmutredning (ingen trevlig undersökning) Nu är jag hemma och det är helt underbart men är fruktansvärt trött. Vill tacka alla underbara vänner och familj för era besök, samtal och hälsningar.

Trevlig helg!

1 kommentar:

  1. skönt att du är hemma, har varit så orolig och du har/är i mina tankar dagligen. Nu ska jag iväg till Piteå å fira gubben, som blir 50 på måndag. SKÖT om dig och stor varm kram.
    Eva

    SvaraRadera