måndag 14 november 2011

klyschor

Just nu har jag även utvecklat en svår allergi mot sk Klyschor. Ni vet såna där " efter regn kommer solsken" och "efter mörker kommer ljus" "ta vara på livet här och nu" och "fånga dagen"
Det är då inte alls så säkert att det kommer nåt solsken efter regnet och har man otur kan det vara mörkt riktigt länge och vissa människor har mörker mest hela tiden i sitt liv. Fånga dagen? om man inte vill fånga den då? Man kanske har fullt upp med att överleva dagen och man kanske helst vill att den ska ta slut.
Sen är det rätt ofta personer som inte behöver gå igenom några större svårigheter i sitt liv som använder sig av dessa klyschor. Åker man själv räkmacka och är inlindad i bomull är det ju himla lätt att säga åt andra att dom ska fånga dagen eller se ljuset i tunneln. Visst- personerna menar säkert bara väl men man ska vara försiktig med det man säger om man inte har gått några mil i personens skor och vet vad saker och ting handlar om. Det är en sak att läsa sk "kloka ord" och något helt annat att kunna leva därefter. Man kanske inte har möjligheten att leva därefter helt enkelt. Personligen föredrar jag en god lyssnare framför någon som slänger ur sig patetiska klyschor.

1 kommentar:

  1. Håller med! Och dessutom. Vem kan vara säker på att ljuset i tunneln inte är tåget???

    SvaraRadera