onsdag 18 augusti 2010

Dressyr!


På dessa bilder ser ni något unikt. Ryttaren på hästen använder sig av ett sk dressyrgnägg som går ut på att rotera kraftigt runt det inre staketet med avställda vinklingar i innerbog för att sedan flyta ut i en kraftigt formad rodeovolt. Man kan se att hästens nos pekar mot gräset och det beror inte på att den går i form utan för att den helt enkelt är hungrig. På denna bild finns det dock inget gräs ( tänker ni) och visst... ni har rätt men hästen affimerar med det bakåtsträvande globögat och ser därför en saftig gräsmatta uppenbara sig.
Ryttaren på bilden har många års ridvana och det kan man främst se genom att det är smulor av chokladbollar bakom hästen. Det krävs nämligen många många års övning för att kunna äta chokladbollar samtidigt som man gör denna oerhört komplexa övning.
På den översta bilden visar ryttaren hur man använder sig av sk halvhaltsteknink. Detta innebär i praktiken att man drar snabbt i tyglarna och därefter bjuder hästen på en morot för att sedan komma fram i dubbla tvärsstrimmiga piaffslag med påtaglig bakbensredovisning.
Frågor? erat problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar