onsdag 31 augusti 2011

muskler?

Lediga dagar springer iväg och i morgon är det redan torsdag. Jobbar nu rätt intensvit med dygnspass och långa dagar. Har tränat, ridit, pysslat, städat lite men inte bilen som jag skulle...hm.....gör om-gör rätt.
Känns inte som att bilen är det första jag prioriterar men den börjar se ut som en soptipp så har nog inget val än att ta mig an den nån dag. Vet inte hur länge jag kört omkring med pant i bagageluckan som jag alltid glömmer ta med mig in då jag handlar. Säkert är det dags att serva den, kolla behållare och fjanta och jag inser att jag nog inte är någon bra bilägare. Jag ger den bensin när det i stort sett är slut och det är väl det jag gör.

Nu har jag fått hem det där magbältet som jag beställde från Tradera. Säger bara JÖSSES! Bältet har 10 olika nivåer och ju högre intensitet desto kraftigare muskelsammandragningar. Saken är bara den att då man drar på lite känns det som om man får tidernas stötar och det är fruktansvärt obehagligt. Försökte ligga och läsa med den där på magen men insåg att jag låg och höll andan inför nästa "stöt, sammandragning av musklerna" och hade ingen susning om vad jag läste. Jag kanske höll mig på nivå 5-6 då 6an var nästintill omöjlig att stå ut med. Hur fn ska 10an vara? Min kära kollega Eva var här igår och ville testa den på armen. Vet inte hur det gick till men då jag tröck på on knappen gick den direkt till den nivån jag hade haft den sist (och jag hade ju successivt vant mig) och det ska den inte göra. Den ska börja på ettan och sen får man själv stegra upp den. Eva skrek högt och höll uppriktigt på att få en hjärtattack. Hon såg helt omskakad ut sen och det tog lite tid innan min hjärna kopplade att jag skulle slita bort den från armen hennes. Grannarna måst trott att jag torterade henne. Sorry!
Väldigt skeptisk till att den fungerar och vet ej om det är värt det obehaget. Då jag placerade den högre upp på magen kände jag dock tydligt hur musklerna drog i hop sig. Det sägs att 10 minuter med denna motsvarar 600 situps. Hmm.... time will tell. Kan tillägga att jag endast betalat 80 kr från Tradera :)


Idag har jag haft en riktig slappardag. Ridpasset igår var extremt jobbigt och det känns i hela kroppen idag. Red en häst där det krävs mkt mage och rygg muskler och den varan har jag inte så mkt av efter en hel sommar utan träning. Hästen försökte komma undan arbetet med att springa fortare och det gjorde att jag slet i tyglarna i stället för att sitta emot med magen och ryggen. Då blev det i stället dragkamp och jag är osäker vem som vann men tror det var hästen. Avslutade med några varv på volten själv nere på plan och då slappnade hon av lite och jag kunde sluta då det inte kändes alltför katastrofalt. Tänk att få prova rida ett pass med en frisk människas förutsättningar och ork. Vore underbart!

Nu göra lite ärenden och socialisera lite.
/L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar