fredag 12 augusti 2011

förbannat!

Det är den 12e idag och fortfarande inte ett spår efter några pengar från f-kassan. Pratade med en kvinna förra fredagen på kassan som sa att hon skickat en blankett till min arbetsgivare som denna skulle fylla i angående min inkomst och skicka tillbaka. Har ringt tre gånger till min arbetsledare och frågat om blanketten och senast idag men hon hade inte sett någon blankett...
Ringde åter upp f-kassan och sa att min arbledare ej fått nån blankett. Hanläggaren börjar kolla och säger sen: "oj. vi har inte skrivit på blanketten att den ska till lönekontoret, jag får skicka om den idag" Det står bara Luleåkommun här som mottagare?!! EH va?
Till lönekontoret säger jag? så min arbetsledare ska inte ha den? -" nej den ska till lönekontoret men du kan själv ringa dit och ge dom detta nummer så kan dom anmäla din inkomst direkt så går det fortare"
GRRR
Ringer upp lönekontoret och hänvisar dom till det nummer jag fått och först skulle dom inte alls ringa utan jag var tvungen att kontakta f-kassan igen och be dom ringa lönekontoret för att dom skulle få klart för sig vad det är för uppgifter f-kassan ville ha. Då jag talade om att jag var i akut behov av pengar och att dom behövde mina inkomstuppgifter så skulle hon titta på det under dagen.

Lönekontorkvinnan ringde just upp och hade mailat uppgifterna till f-kassan. Eftersom jag inte litar en sekund på att byråkratisverige fungerar så rinde jag åter upp kassan och frågade om dom fått nåt mail. Det hade dom. (HALLELUJA) Nu ska "bara" mitt ärende behandlas och hur jävla lång tid det tar vet ingen. Att någon är utan pengar och behöver sin sjukpenning för att kunna betala räkningarna verkar ej bekomma dom särskilt mkt. Man är sjukskriven av en anledning och i mitt fall är det mkt värk, inflammationer och en jävulsk trötthet men man ska ändå ha energi över till att jaga olika myndigheter och spåra blanketter som f-kassan skickat med Luleå kommun som mottagare.... Blanketten kan i princip vara precis varsomhelst.

Jag skulle nog def behöva vara sjukskriven någon månad till då den nya medicinen inte alls börjat ge effekt och jag är inte det minsta piggare nu än förut. Dock tänker jag försöka jobba i allafall då jag vägrar leva på f-kassan längre. Det är skrämmande att man ska behöva ha ont i magen för ekonomin samtidigt som man ska försöka rehabilitera sig och hämta kraft för att orka återgå i arbete. Man blir inte direkt friskare av att inte ha pengar till räkningar.

1 kommentar:

  1. Det är som du skriver "skrämmande" att de ska kunna styra så, som de faktiskt gör. De har våra pengar i sin hand, som vi har rätt till. Kan man, så ska man inte leva på dem, för det vill man inte göra. Det är rätt skönt att ens ärende är igång, så det finns inga direkta problem, men de lär väl söka efter problem snart...

    SvaraRadera