fredag 23 april 2010

Intressant!

Var på en mkt intressant kurs igår med jobbet ute på Nordkalotten. Den hette " Det du irriterar dig på hos andra säger ofta något om dig själv" Det stämmer så mkt! Jag kan tycka att en person är arrogant, självisk, och osympatisk, ofta kan jag då hitta dom sidorna hos mig själv men som jag cencurerar ( struts effekten) vägrar se!  Detsamma gäller egenskaper vi uppskattar hos andra. Om du uppskattar empati, ödmjukhet och ärlighet innebär det ofta att du själv besitter dom egenskaperna. Du känner igen dom sidorna och kan därför identifiera dig med den personen. Ofta är det ju så att det är andra det är fel på- felet ligger ju absolut inte hos en själv.. tror vi! men då har vi bara cencurerat det och vill inte ta till oss mindre attraktiva sidor hos oss själva och kan således inte jobba med dom.

Så nästa gång du retar dig och irriterar dig på något hos en person. Gå till dig själv, se in i dig själv och du kommer upptäcka att du själv har någon av dom egenskaper du retar dig på. Det kan även vara så att du retar dig på något hos en person som du själv skulle vilja ha. Du kanske irriterar dig på att någon är skränig, hela tiden ska hävda sig och är självisk. Det kan tala om för dig att du kanske borde se mer till dig själv, vara tydlig och rak och våga ta konflikter och säga vad du tycker.

Väldigt intressant är det också att man kan se så olika på samma sak/person. Exempel:  Två olika personer kommer till en hästhage där det står en vit häst. Den ena personen tänker : ååå vilken fin häst! Den ser verkligen harmonisk ut och verkar så lycklig. Den andra personen tänker : Men stackars häst! den verkar så ensam och den fryser säkert...samma häst/hage/situtation men två helt olika sätt att se saken.
 Du kan aldrig förändra någon annan utan bara dig själv. Det är viktigt och underlättar mkt om man är i kontakt med sina känslor, känner sig själv och vet vilka bra samt mindre bra sidor man besitter så man kan jobba med dessa och utvecklas som människa. Den viktigaste relationen du någonsin kommer att ha är den till dig själv, för den relationen kan du aldrig avsluta.

Nu färdigdjupat :) ska iväg till Pernillas jobb och sen åker vi för lite hästterapi och mulkontakt :) I Morgon Arcus ( mamma vill... suck) Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar