fredag 12 november 2010

Vad säger man?

Helt jädrans otroligt. Varit och röntgat foten idag. Då jag sitter i väntrummet efteråt kommer sköterskan ut och säger att någon ska komma upp och hämta mig från akuten i rullstol? eh? va? tänker jag såklart. Blev skjutsad till akuten och fick träffa en läkare som konstaterade att jag har två frakturer i foten! Hur fn är det möjligt? har inte gjort nåt speciellt och inte känt att jag brytit nåt. Visst har jag haft rätt ont mellan varven men har ändå klarat mig hyfsat bra med värktabletter. Har haft väldigt ont då jag ridit och det beror på att jag belastat ställena där frakturerna var då jag ridit i lättsits.Var ju helt säker på att jag även fått förslitningar i den foten och inte att nåt var brytet! En av frakturerna var redan flera veckor gammal och läkaren kunde inte förstå att jag inte märkt eller visste när jag fått frakturerna och att jag inte varit med om nån olycka av nåt slag...Båda frakturerna var stressfrakturer och har inte riktigt klart för mig varför dom uppstår. Läkarens förklaring var att jag efter benbrottet för tre år sen belastat fel och att inte skelettet orkat med för att jag har så lite muskulatur. Har dock ringt ortopeden som ska ringa upp då den förklaringen känns lite luddig. Fick remiss till sjukgymnastik för att få hjälp med rätt träning osv.
Fick välja mellan en gipsskena som skulle hjälpa mig att avlasta samt mot smärtan men nackdelarna var att man ej kan köra bil eller ha på sig skor ex. Det andra alternativet var att avlasta med kryckor tills jag själv känner att det gör mindre ont och det lät bättre.
Kan bara avsluta med att säga att jag är så FRUKTANSVÄRT less på allt jävla krångel!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Låter inte bra med din fot. Och visst har du sagt vid flera omgångar att du har så ont i foten. Att spruta den kanske är bra men måste dom inte röntga för att se vad som fattas? Du har ju haft fotvärk sen september el var det ännu tidigare? Klart att det är svårt att veta om saker å ting är brutna då du hela tiden haft ont och ingen riktigt tagit det på allvar. Vänjer man sig vid värk, så uppfattar man inte kroppens signaler och fortsätter äta värktabletter. Huga ligen gumman. Kramiz Moster E

    SvaraRadera