fredag 21 januari 2011

Hypnosterapi

Blir inget fredagsstäd då jag verkar fått nån form av ryggskott. Hugger bara jag andas och att hosta är en mardröm. Om jag sitter absolut rak i ryggen och andas ytligt går det ok men så fort jag vrider mig eller gör någon rörelse hugger det så jag tappar luften. Har beställt tid hos Dr Bramberg som tydligen ska vara väldigt duktig. Han är kiropraktiker/naprapat och håller även på med alternativa behandlingar. Känns väldigt länge till onsdag men förhoppningsvis blir ryggen lite bättre. Tur att jag just hämtat ut 10 böcker från Alibris!

Har idag varit på mitt första möte med Marjette som är hypnosterapeut bland mkt annat. Vi har ju jobbat ihop men det var det första mötet som "civil kund" Fick ett mkt bra intryck och känner mig inte alls lika nervös nu. Är ju alltid lite pirrigt att göra nåt man inte vet vad det är. Inser att denna resa kommer att ta ett tag och säkert kommer att vara rätt jobbig mellan varven. Negativa känslor som har tryckts undan ska i stället bearbetas och "ses". Är ju väldigt lätt att ta den enklare vägen och tränga undan jobbiga upplevelser, tankar och känslor lååångt ner i det omedvetna och lägga locket på för att det helt enkelt blir för jobbigt att känna dom.

Idag gick vi igenom lite om hur vi ska jobba, vad det kan tänkas ge, vad jag kan förvänta mig och hur det går till osv. Fick svara på en hel del frågor och fick även med mig hemläxor och en av dom var att jag ska skriva upp mina drömmar. Marjette är väldigt duktigt på drömtydning så det ska bli spännande! Drömmar säger oss en hel del. Inte nu på måndag men nästa så ska vi börja med behandlingarna. Återkommer! :) känns bra att investera i sig själv. Tusen tack Marjette!
Kort om hypnos nedan. Taget från internet.



Det som gör hypnosen till ett så framgångsrikt sätt att bedriva terapi på är det faktum att du i det hypnotiska tillståndet kommer förbi dina inre blockeringar och når ner i ditt undermedvetna, den plats där alla bortträngda och bortglömda minnen och känslor finns lagrade. Och eftersom det är det undermedvetna som styr hur du känner dig från dag till dag och hur du reagerar, tänker och förhåller dig till allt som sker i ditt liv så är det i det undermedvetna som förändringen måste ske - om det ska ge en bestående effekt.
Så vare sig det är ett problem som kräver djupare analys eller ett problem av enklare karaktär som kan avhjälpas med suggestionsterapi så är hypnosterapi en imponerande effektiv metod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar