måndag 5 september 2011

kreativitet

Jag vet inte om jag skulle kalla mig för kreativ direkt. Jag tycker dock att det är roligt att måla tavlor (har bara gjort två:) jag skrev mkt dikter och sångtexter förut och ibland men bara ibland spelar jag på min röda gitarr och sjunger (låter i allafall) Dessa saker räknas väl som kreativa och jag tycker att alla är roliga att göra men det blir som inte av. Tror det kan bero på att jag har för höga krav och vill att det jag gör ska bli perfekt. Målar jag en tavla så måste den ju bli bra och ska jag skriva text och melodi till en sång så vill jag att den ska vara lite bättre än ex Nic The Family med Hej Monika! (såå otrooooligt usel låt)

Det är som att nåt tar emot då jag ex ska måla (förutom att det blir stökigt och att man får färg typ överallt) och det är ju himla synd egentligen för det är ju rätt trevligt att ha en hobby att ägna sig åt på kvällarna. Jag behöver ju inte ens visa mina "alster" för någon så egentligen behöver jag ju inte ha så höga krav. Saken är den att jag inte kan måla men tycker ändå att det är rätt skoj. Nu tänker ni att alla kan ju måla och visst- alla kan måla men kanske olika bra. Man ska inte jämföra sig med personer men då jag ex ser min kompis Pernillas tavlor så kan man tro att mina är målade av hennes dotters mjukdjur som är en hund och heter Pricken. Dessutom skriver samma person väldigt bra musik. Det är faktiskt rätt orättvist att vissa människor har många talanger och saker dom är superbra på och vissa människor har ingen. jaja! alla är bra på något jag vet...

Jag är en sån där person som gör allt "hyfsat" ok. Skriver hyfsat ok låtar och dikter, är inte totalt tondöv och kan nog dra några penselstreck med ett glas rött i blodet ;) rider hyfsat ok, lagar hyfsad mat och spelar hyfsat ok på gitarren. Nä tror faktiskt att jag ska försöka plocka fram min kreativa ådra i vinter och skapa något "hyfsat" Nu är det så längesen jag spelade på gitarren att jag får ont av dom stålsträngarna och har säkert glömt bort dom flesta accorden men det är bara att börja träna lite. Får återkomma om kreativiteten börjar blomma :)


2 kommentarer:

  1. Hej! Tycker faktiskt att du är bättre än "hyfsad" både på att sjunga, spela, måla tavlor...Å för att inte prata om schopping, där slår ingen dig på fingrarna minsann. Tror precis som du säger, att jämför du dig med ngn annan, så tappar du din kreativitet. Sluta jämför, bara gör...DU ÄR DUKTIG, Så det så. Den enda du kan jämföra med är dig själv, när du blir bättre efter viss "träning" kan du titta tillbaka hur just du var för 1-5-10 år sedan.
    kramiz på dig, å ps; skriv upp det du drömmer, så ser du den röda tråden ditt undermedvetna vill tala om för dig. ds moster Eva

    SvaraRadera
  2. Ja shopping är jag bäst på! :) Nä man ska inte jämföra sig med andra utan göra det man tycker är roligt utan krav. Kram!

    SvaraRadera