lördag 3 september 2011

relationer

Du kan ha 508 facebookvänner men ändå känna dig ensam. Av dessa 508 vännerna kanske du inte ens skulle hälsa på alla om ni möttes i det verkliga livet. Ett stort antal facebookvänner är ingen garanti för att du kan tillbringa fredagskvällen med åtminstone en av dom och att du är omtyckt och populär. Antalet verkliga vänner i det verkliga livet är därför det som räknas. Du kanske tror att du har många verkliga vänner men känner inte att du kan anförtro dig åt någon av dom. Många av dessa "verkliga" vänner försvinner då du som mest behöver dom och dom "verkliga" vännerna lever sitt verkliga liv och där får du inte alltid plats. Därför är dom inga verkliga vänner. Har man då 3-4 vänner som man vet finns där då man behöver dom och som man har en sund och bra relation till då är man lyckligt lottad! Hellre en handfull pålitliga fina vänner än 508 ytliga vänner.

Själv har jag 5 nära vänner som jag tycker mkt om och som jag gärna umgås med och som jag kan berätta det mesta åt. Jag önskar att jag kunde bli bättre på att anförtro mig och berätta om något är jobbigt men jag är en person som ofta bär sånt själv. Har lite svårt att be om hjälp och är nog lite rädd för att "störa" trots att jag innerst inne vet att mina vänner mer än gärna skulle lyssna och ge goda råd. Jag kan ju bara utgå ifrån mig själv då jag väldigt gärna lyssnar och ger råd och gärna finns till hands för mina vänner. Tror människor verkligen behöver få känna sig behövda. Utöver dom 5 nära vännerna finns andra vänner samt familjen och släkten. Vi har en rätt stor släkt och jag har väldigt bra kontakt med många av dom. Jag har bra kontakt med den närmaste familjen och är väldigt glad åt min och mammas fina relation. I det stora hela har jag ett fungerande kontaktnät med sunda relationer och det är en viktig del av livet. Det finns relationer som jag saknar och som skulle kunna bli mkt bättre men man kan inte tvinga andra att ha kontakt. Väljer någon att inte ha kontakt med mig så är det deras förlust helt enkelt.

Att leva med en annan person kan vara spännande, jobbigt, långtråkigt, roligt, påfrestande eller alldeles, alldeles underbart. Livslånga relationer kräver hela tiden underhåll, arbete och engagemang. Vissa människor väljer att leva som singel medans andra mer eller mindre måste ha en annan människa vid sin sida för att må bra. Även om jag gärna skulle träffa den där speciella människan att ha vid min sida är det tryggt att veta att jag klarar mig utmärkt på egen hand, är självständig och trygg i mitt eget sällskap. Visst kan helgerna bli rätt tråkiga då alla andra har fredagsmys och jag kan bli en aning less på att "mysa" med mig själv även om jag är rätt så trevlig att umgås med ;)

För mig är följande saker viktiga i livet.

* fungerande relationer/familj och vänner.
* hälsa
* kärlek
* jobb
* intressen/meningsfull fritid
* fungerande ekonomi
* självförverkligande/personlig utveckling
* Djur
* träning

Har säkert glömt något men punkterna ovan är viktiga för att jag ska må bra. Vissa bitar saknas och vissa bitar brister något men jag strävar efter att alla punkter ska fungera så småningom :) Dom flesta av dom finns redan och det är jag tacksam över!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar