onsdag 28 september 2011

utb och akuten

Varit på kurs med jobbet idag och försökt lära mig det nya dokumentsystemet som vi sen ska lära ut till våra kollegor. Före lunch var vi alla positiva och tyckte inte det verkade så krångligt men vet inte vad som hade hänt efter lunch. Antagligen åt vi för mkt lax så det liksom blev omvänd effekt så i stället för att bli smarta så blev vi tröga och ofocuserade. Måste säga att en dag var i snålaste laget att hinna få in allt i skallen, smälta det och sen hitta ett enkelt och begripligt sätt att lära dom andra på. Vi är ju liksom inte vana att stå där framme och undervisa. Killen som undervisade var inte mkt att hänga i julgranen och han hade svårt att sänka sig till våran nivå= helt okunniga med laxpåverkade hjärnor och tröga ledningar. Jag hade dock turen att få undervisa på onsdag med en tjej från ett annat boende som då redan undervisat två gånger. Då kan hon säkert allt som ett rinnande vatten ;) Ska sitta i morgon på jobbet och öööööva. Som Ulla-Bella sa.

Beslöt mig för att åka upp på akuten i kväll då knät sprängde så att jag ej kunde koncentrera mig på nåt annat. Jobbar även två dygn nu och hoppa på kryckor på jobbet kändes inte helt ok. Förberedde mig på en lååång kväll på akuten då man varit med förr. Efter ca 1.5 timme kommen en mkt blyg och tystlåten underläkare in i rummet och frågar varför jag kommit dit. Visar knät och säger att det är fullt med vätska och spränger och att jag vill tappa det och få cortison. Då säger han lite försiktigt " då har dom nog skickat in fel läkare. Det brukar vara ortopeden som sprutar leder och jag kan inte så mkt om det. Jag brukar mest ta hand om hjärtinfarkter osv" Det är nog bäst att ortopeden gör det som har vanan inne"
Jag håller fullständigt med och säger att "jaa det brukar vara en ortoped som sprutar då man söker akut och jag vill ju gärna att någon som kan sprutar" Vi är överens och han lämnar rummet.

Efter tio minuter kommer samma läkare tillbaka och säger " nu har jag pratat med ortopeden. Det blir jag som ska spruta men ortopeden är med under tiden.(??!!) Jag blir ju hyfsat orolig och är på väg att skita i allt då jag har väääldigt dåliga erfarenheter av läkare som inte kan. Vårat samtal tidigare gjorde ju liksom inte saken bättre och hans extremt blyga och osäkra intryck gav mig hicka.
" Men har du gjort det förut då undrar jag" Jodå några gånger svarar han men mest i mindre leder och inte så ofta i knäleden (NÄHÄ?) Dom tvättar och grejar och lägger gröna dukar och så kommer ortopedkillen också dit. Säger åt honom att "nu stannar du här och går ingenstans"
Men det gick hur bra som helst :) killen var superduktig och det talade jag om flera gånger. Sa att han minsann borde bli reumatolog då han liksom hade feelings för injektioner. Han skulle snart vara på reuma ett par veckor så träffar han säkert igen. Hade inte känt någ skillnad mellan han och en reumatolog. Fick åka hem med ett betydligt mindre knä men dessvärre fortfarande ont. Slipper dock kryckorna nu hoppas jag.

Nu lite soffhäng och sen sova tidigt. Trött i fontanellerna efter all information idag.
/L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar