fredag 12 april 2013

rörlig

Att leva ett aktivt liv och röra på sig sägs ju vara så bra. Detta har en vän som vi kan kalla Maria anammat till ungefär 200%. Nedan en helt vanlig tisdag i Marias liv.

06: vaknar, kliver upp och bäddar, gör morgonbestyr, lagar värsta frukosten samtidigt som hon vattnar blommorna och kör igång diskmaskinen och förhör sonen på läxorna. Hjälper övrig familj på med kläder, packar väskor, springer runt i cirklar, kör ett lättare pass på cykeln och lägger kanske en aning mascara på ögonen. Familjen går till bilen, skjutsar son till skolan åker till jobbet och är sen där i 7-8 timmar. Lunchrasten går åt till att springa runt på stan och uträtta ärenden. Här kan jag flika in att vi på mitt jobb slåss om sängen på lunchrasten.

Då jobbet slutar kl 15:00 springer människan från stan till Gammelstan och rakt in på kvartssamtal för sonen utan att passera gå (blev bilen kvar i stan?) Därefter springer dom hem hand i hand ( lite osäker här) Maria lagar mat samtidigt som hon skurar skåpluckorna och rengör i avloppet och äter på samma gång. Hon hinner även runt med dammsugaren ett varv.
Sen är det dags för stallet och ridning en timme för att efter att ha borstat, ryktat och putsat träns gå ut till bilen och köra till mig och äta tårta med hackande tänder.

Väl hemma vid 22 är det dags för att renbädda, ta toan och stryka tvätt men därefter sätter sig Maria i soffan för att se fortsättningen av serien hon och sambon börjat se. Maria är vaken i ca 10 minuter.
Dagen efter krånglar magen lite...

Har fått träningsvärk bara av att skriva detta stycke.

1 kommentar:

  1. Ha, ha, ha tyvärr liiiiiiite överdrivet =)Hade gärna varit så där effektiv! Men den där biten om jogging hem direkt till utvecklingssamtal utan att passera duschen stämmer, lite skämmigt var det faktiskt. Men vad ska man göra om man inte hinner? Kram M

    SvaraRadera