fredag 3 september 2010

Förändringar

Vissa saker och vissa människor förändras aldrig, det är bara så. Vissa saker och människor ska helt enkelt inte förändras då det kan uppstå obalans, obehag, kalabalik, otrygghet och allmän förvirring om det/dom gör det. Ta ex en stoppskylt- förstå förvirringen om man kommer körande och skylten helt plötsligt är fyrkantig, mintgrön med svarta ränder och det i kursiv stil står HALT. Mkt troligt att man inte förstår att man ska stanna och därför krockar. Eller om man börjar föda barn på Ica och handla på förlossningen? Eller om symbolen för sjukhus ändrades från kors till peacemärket? förvirrande.
Robert Wells och E-type är också bra exempel på människor som aldrig förändras och inte ska förändras. Tänker då givetvis på deras frisyrer. Tänk om E-type skulle gå ut på scenen och riva av "set the world on fire" i någon kort, modern inne frisyr med massor av vax. Fansen skulle ju tro att dom gått fel. Eller Robban helrakad framför pianot, eller kanske Elisabeth Höglund i rastaflätor? Eller tänk om Kristina Lugn skulle börja prata fort! hemska tanke. Kanske byta S.O.S nummret till ett långt mobilnummer- tala om onödig förändring.

 Nåt som heller inte har förändrats på typ 400 år är lumparkläder. Är det inte dags att byta färg snart? hur länge har dom varit gröna? Vore det inte lite ballt med typ lila lumparkläder? Får, kossor och grisar har också sett likadana ut så länge jag levt i allafall. Lite less vit mjölk, rosa skinka och vit ull. Här behövs förändring! Hur länge har postlådorna varit gula och brandbilar röda? Hur länge har vanliga ridhästar bara haft tre gångarter? (förutom islandshästar) borde man inte införa en till gångart? typ kom fram i blandade tvärhopp längst fyrkanten.

Nä förändringar kan vara både bra och dåliga. Det enda du helt kan förändra är dig själv och ditt sätt att hantera och se på saker. Människor och samhället utvecklas och förändras även om man tycker att en del människor som borde förändra sig lite aldrig gör det. Jag däremot tänker aldrig förändra mig efter som jag är fullständigt felfri och helt fantastisk som jag är :) ;)
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar