lördag 4 juni 2011

Babyshower

Idag har jag varit på min första babyshower. Visste inte ens vad det var för något för det är väl inte alltför vanligt att man har sånt i Sverige har jag förstått. Det börjar dock bli vanligare och vanligare.
Hur som helst så var det riktigt trevligt med lekar, gissningstävlingar, skratt och gott fika! En av tävlingarna gick ut på att man skulle gissa kön, längd och vikt på den blivande lilla människan. Insåg sen att om mina gissningar går in så blir det en mkt mager bäbis :) Har inte den blekaste aning om vad bäbisar väger eller hur långa dom är.
En annan gissningslek var att vi skulle uppskatta omkretsen runt Sofias mage med ett snöre. Det var förvånadsvärt många som var väldigt nära. Sen fick Sofia svara på frågor som ställts till Fredrik. Hon skulle svara så som hon trodde brorsan hade svarat. Hon fick 3 rätt av 6 så det måste väl räknas som godkänt :) En himla tur att det inte går 24 blöjor per dygn ;)
Sofias syster m.f.l hade verkligen gått in för det och gjort så fint och dom blivande föräldrarna fick många fina presenter.

Måste bara förklara bilden där "tjejerna" skrattar i soffan. Alla höll fasen på att dö av skratt.
 Mamma hade varit hos Fredrik och Sofia och dom hade kommit in på bantning och träning. Fredrik hade då sagt till Sofia:" Jag längtar tills jag får fitta upp dig!" (ber om ursäkt för ev känsliga läsare)
 Han menade ju att han såg fram emot att dom kunde börja träna/gå ner i vikt då bebisen kommit. Alltså bli "fit" i kroppen. Min käre mor trodde dock nåt helt annat..... hon har gått i flera dagar och varit chockad över att hennes son helt plötsligt blivit så frispråkig och vulgär i munnen. Hon tyckte det var väldigt ovanligt/konstigt att Fredrik pratade om så "personliga" saker mitt i allt. Det inte lätt att förstå det ungdomliga språket.
Bilder nedan:

Blivande mamman öppnar presenter

såå fint hade dom gjort!

Den fina sängen är redo!

Hur gott och fint som helst!

Bäbisen har redan en skogarderob :)

Yngsta deltagaren på festen

Mingel i köket

Här har kära mor berättat vad hon trodde bror menade...

Presenter :)

Lägg till bildtext

1 kommentar:

  1. Ha, ha, ha ja hon är rolig din mor =) Fast trots allt ganska förståeligt att man kan missuppfatta den kommentaren =)Verkar ha varit en trevlig tillställning!/Maria

    SvaraRadera