lördag 4 juni 2011

Bloggande

Lördag idag hela dagen. Sitter och dricker mitt morgonjava och njuter av att inte behöva stressa iväg till något jobb.
Funderat lite kring teman/ämnen man kan skriva om på en blogg. Det finns ju bloggare som bloggar om specifika saker ex "skönhetsbloggen" eller "dressyrbloggen". Andra bloggar som jag gör- lite mer vardagligt/personligt och inte om några speciella ämnen/teman. Ska man blogga om ett speciellt ämne så ska man vara väldigt insatt i det ämnet samt ha tid och intresse till att uppdatera och göra research.

Tänkte som jag skrev förut att väva in nåt tema här och där. Det kändes dock för uppstyrt att ha speciella dagar för det.Tror man skriver bäst och mer intressant om inte är "tvingad" till att skriva ex om träning om man inte känner för det den dagen. Det här med uppdatering av en blogg är rätt viktigt. Tror att ev läsare tappar intresset om man inte uppdaterar nog ofta. Om man gogglar på hur man "bloggar på ett bra sätt" så står det att man ska uppdatera ca 3-4 gånger i veckan. Låter ganska bra tycker jag.

Personligen tycker jag också om då en blogg innehåller mkt bilder. Jag tycker om att fota men har en väldigt dålig kamera och i många sammanhang då jag vill fota till bloggen vill personen/personerna inte vara med på bild. Det kan jag absolut förstå men det försvårar för mig att göra bloggen mer "levande"

Nåja- nog om detta. Nu ska jag starta dagen.
Ha en bra lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar