måndag 28 januari 2013

dålig dag

Idag är det en sån där dag då det är oerhört svårt att inte ta morfintabletter- Tramadol. Har oerhört ont i hela kroppen och har någon låsning i sidan vid revbenen så varje andetag hugger. Jag känner mig ledsen och liksom utbränd i huvudet. Det blev bara för mycket med resan till Umeå med dom besked jag fick där samtidigt som mamma hamnade på sjukhus och var jättedålig och sen Öjebyn med katten och dessa dagar med kattsjukvård. Angörig x ringde också bara för att göra mig besviken än en gång. Har också haft betydligt ondare överallt sen bussresan och är inne i ett ledslov med droppinfusion till veckan. Mår alltid mycket sämre innan droppet. Det hade varit så otroligt skönt att bara få slippa ha ont och slippa tänka en endaste kväll. Tramadol är tyvärr väldigt bra mot ångest, själslig och fysisk smärta... alldeles för bra. Dock vet jag vad som händer i förlängningen. Då är dom inte bra alls. Men om det har jag skrivit tidigare.
Dom som aldrig provat morfin kan nog inte förstå vad jag pratar om. Dom flesta har dock tagit något glas vin någon gång bara för att slappna av och vila huvudet ett tag från jobbiga tankar. Eller i smärtlindrande syfte. Morfin är som den avslappnande/härliga känslan som ett glas vin kan ge men betydligt starkare och utan dagen efter syndrom. Skulle ljuga om jag sa att jag inte saknade den känslan ibland.

Har varit på massage idag hos Maria. Ont och skönt på samma gång. Ska dit om ca två veckor igen på taktil massage och det är nog bland det skönaste jag vet. Tack moster Eva massagen! 

/L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar