onsdag 23 januari 2013

skadad kisse

Detta inlägg kan nog bli en aning förvirrat för ha tagit mina sömntabletter men måste vakta min fyrbenta trattskalle för han går in i möbler, i väggarn och vinglar runt som jag brukade vingla runt förr om åren men då utan tratt. Jag kan inte förstå att man inte kan göra dom där trattarna lite smidigare och mindre och gärna med inbyggd GPS. Kisse har blivit biten över svansroten och det var en rejäl böld som var tvungen att opereras ut så han hade nog haft väldig ont enligt vetrinären. Har alltid tyckt om öjebyn, tycker dom är humana och har bra priser. Kanske jag borde operera min knäled där i stället :)

 Nu vill kisse bara vara nära mig och det kan vara lite svårt när han har tratten. Han hoppar upp på mig då jag ska sova och ligger med tratten in i mitt ansikte- inte skönt. Sen går han omkring och smäller in i alla dörröppningar och ska försöka komma under sängen men det gick inte. Tur jag kom på att lyfta undan huset på kattlådan i alla fall.
Jag tackar min ärade bror Magnus tofsan Bäckqvist för skjuts och som sällsap och agerande djurskötare i morgon kväll samt torsdag förmiddag.




Mamma är fortfarande inlagd och säger bara att hon kommer inte hem i första taget! Hon var märkbart påverkad av morfinet då jag var hos henne i fredags men sen käkade vi allihopa och hon piggnade till. Sen ringde jag henne lördag kväll då jag var på godmiddag till sent som attan. På söndag fick jag bara ett krångligt sms och sen stängde hon av telefonen. Bad min moster gå dit på förmiddagen och det gjorde hon och sen kom jag och Magnus dit och mamma och bror åkte sjuktaxi in och sen for jag till sunderbyn efter mitt eget läkarbesök i stan för kontroll av blodtrkyck och puls som var åt helvete för höga trots medicinerin. Hon frågade om jag var stressad och det var ju bara förnamnet. Nu har jag fått vara inlagd för puls och hjärta vid tre tillfällen så då borde man kanske börja stressa ner men det är ju helt omöjligt så som det ser ut idag för mammas situation. Jag. brorsan och mamma väntade på akuten och hade tänkt skicka hem henne innan dom ens sett provsvaren. När dom kommit blev det allt liv i luckan. Hon hade dåligt med vita blodkroppar och hade en väldigt hög sänka som visade på lunginflammation. Skrattade gott då hon berättat att hon i sitt morfin töcken ringt sköterskorna flera gånger för att dom skulle ta bort alla karar hon hade på rummet och den lila klädde plingeling som hela tiden surrade där tydligen...Nu är då den planen att hon ska få åka till Umeå och jag hoppas att det går j-ligt fort!

I morgon blir det Umeå för egen del så hinner ej uppdatera förrän jag är hemma igen på torsdag. Sofia och Magnus ska åka hit och tvätta såret och ge medicin så han klarar sig tills jag kommer hem. Mitt lilla sjuka barn :)

Men nu ska här sovas! kram och godnatt!

3 kommentarer:

  1. Ett tips: Jag hade en katt som blev opererad och fick tratt, jag klippte av den och det funkade bra. Eva Ingman

    SvaraRadera
  2. Man kan sy en tratt i hårdare tyg å sy extra sömmar runt om hela tyget så blir tyget stadigare. Men hinna sy verkar du inte ha tid med själv men kanske en vän?
    Hälsn fr en du inte känner men som tycker du är beundransvärt stark å härlig person och som själv växt upp med anhöriga i missbruk! Har följt dig här dom en tyst mus för du skriver så intressant ich fängslande. Hade ponny som barn och älskar djur. Matar harar, rådjur, 2 rödrävar och utekatter ( har 6 egna, alla fd utekatter), bor i 2:a, pendlar till arbete 13 mil/dag.
    Caroline :-)

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Himla roligt att du tittat in. Hur hittade du min blogg? :) Den får läsas av allt och alla. Nu har han fått slippa trattisen så han är så glad!
    Rolift att du finner mina inlägg intressanta. Kram Linda

    SvaraRadera