onsdag 24 mars 2010

Flås Fia.

Varit en riktigt jobbig dag idag andningsmässigt. Har aldrig haft såhär jobbigt förut. Där ett tag trodde jag faktiskt att jag skulle behöva åka in akut för fick knappt någon luft. Man jagar ju upp sig också då man känner att man inte kan andas då det är rätt väsentligt att kunna göra det. Ringt till lungmottagningen och skyndat på dom där samt till vårdcentralen så väntar på att läkaren ska ringa upp. Visst är det oerhört jobbigt och smärtsamt att ha ont i lederna och vara stel och stapplig- men det är jag ju van, detta upplever jag som mkt jobbigare då ingenting verkar hjälpa och dom aldrig kommer på vad jag har mer än att jag är obstruktiv = trånga luftrör. Fick igår även veta att jag har för höga nivåer av kalcium i blodet... jaha?? och vad betyder det då? och vad gör man åt det liksom? Läst lite om vad det är och kan säga att det är mkt där som stämmer in bla att jag blivit så extremt muskelsvag, trött, högt blodtryck samt svårläkta frakturer! hmm.... varför har dom ej tagit det provet innan? Nää känner mig oerhört trött på sjukvården just nu! Räknat ut att jag snittat ca 3 besök i veckan på vårdcentralen/reuma/provtagning under denna månad.

Varit en bra dag på jobbet i allafall. Var och tog prover på morgonen så kom lite senare. Efter en stund säger Eva- Linda! Du har tröjan avigt!  har varit på vårdcentralen och suttit i väntrummet med en stor lapp på tröjan och sömmarna utåt :) Har ofta en förmåga att ha kläderna aviga eller bak och fram. Tror det kan bero på att jag har en så stor tröttmössa på mig då jag vaknar.
 Jag och Eva tog en lång promenad i solen på lunchen men fick dopa mig innan och under promenaden med astmamediciner * många doser! Fick stanna och hämta luft flera gånger och ändå gick vi inte fort... inte normalt. Skönt i allafall att få komma ut lite och mår mkt bättre i " huvudet" efteråt.
Tror vi på jobbet råkat ut för någon slags demens light. Det var jag, Eva och Jasmine som jobbade på morgonen men J åkte iväg på kurs nästan på en gång. J`s pojkvän ringde sen och sökte henne runt 12 och Eva svarade....Näää hon är inte här..hon är ledig och jobbar inte idag. Hallå!- Så jag fick ringa upp pojkvännen och säga att hon ju var på kurs och be om ursäkt för att vi är lite förvirrade på bygget.

Dropp i morgon och brukar inte jobba samma dag då man blir lite slut efteråt. I morgon tänkte jag dock jobba så börjar 15 till 15 på fredag. Orkar inte strula med f-kassan och vänta på pengar därifrån så biter ihop och kör på. Är våffeldagen i morgon så vi ska grädda våfflor och bjuda våra brukare och det kan jag ju inte missa. Jaa.... tänker faktiskt synda med en.Vi är även två på kvällen så om min energi är obefintlig får min kollega jobba hårdare ;)

Måste tvätta i kväll. kl 22. öken tid men fanns dåligt med tider och börjar bli akut. Brukar ju piggna till vid 21 typ så det går nog fint. Fick välja mellan 22 i kväll och 07 i morgon bitti och det valet var ruskigt enkelt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar