torsdag 25 mars 2010

våfflor åt folket

Idag är det våffeldagen. Förr kallades denna dag, som var en helgdag, för vårfrudagen efter titeln vår fru för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag. Att man äter våfflor på våren har sin naturliga förklaring i att det förr i tiden, efter vinterns ruskmörker, åter fanns större tillgång till både ägg och mjölk.
Så ska du äta våfflor idag?? Det ska jag. Har inte ätit våfflor sen Flintas tid då man hade dinosaurier som husdjur så det är verkligen dags nu känner jag. Kan ju liksom inte stå och grädda våfflor på jobbet utan att få provsmaka en... eller hur?

Det har varit ruskigt kallt i natt i mitt sovrum. Måste varit en hel del minusgrader. Har sovit med sockar, tröja och mysbrallor- allt för att mr cat ska kunna gå in och ut som han vill och utan att väcka mig. Kanske en aaaaning bortskämd? Han har slagits i natt. Vaknade 02 av världens kattskrik/bråk och det visade sig att han och den stora vita/svarta katten tydligen hade en fnurra på tråden. Har försökt prata med honom om detta att våld inte löser någonting och att man ska prata med varandra i stället men han verkar inte lyssna, tror min katt är en sån där "Värsting", han verkar då oskadd i allafall så han kanske vann?

Nu ska jag pyssla på och städa lite och sen åka till Sunderbyn för att få lite bensin till kroppen så kanske den klarar några mil till och efter det jopppa lite. I morgon helg :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar